Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak makul yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapılarının ve daha birhayli yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nasıl sağlandığını öğrenmek üzere asıl durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Bir binada kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve vesair müstacel durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir yapıdadır.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının kenarı keşik otomasyon sistemlerine yönlü aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı olabilir.

Yangın kapımızdan birisi kuvvet açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş olduğu yürekin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Yangın Bapsı zemin amacı insanların hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Başkaca, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 dakika, B klası bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik Yangın Çıkış Kapısı gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Dolgu kullanılarak kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mütehassıs personelimiz aracılığıyla kaleme kızılınan bu ovamızda;

Yangın en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, in boşaltma dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme şeşnda tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve yapınıza %100 uyum esenlayacak Yangın Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle malik sürdürmek; dayanıklı, bedii kapılara en akla yatkın fiyatlarla mevla geçmek için İletişim temassına tıklayarak personellerimizden usa vurma haber alabilirsiniz.

Yangına dayanıklı müstacel çıkış bapları, standart kapılara nazaran henüz pahalı olur. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den mebdelayıp 15000 TL'ye denli çıkabilmektedir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike simultane kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak yapıda olmalıdır.

Report this wiki page